Сушарки “SOKOL” знижують теплові перепади
Сушарки “SOKOL” знижують теплові перепади
Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

Попередні сезони показують хорошу врожайність зернових і олійних культур. Оскільки зростають обсяги надходження зерна, на перший план виходить питання якісного сушіння. Вітчизняний завод елеваторного обладнання «Сокол» виготовляє зерносушарки вже понад 25 років. За цей час завдяки зворотньому зв’язку із замовниками та власним дослідженням підприємство напрацювало величезний досвід, а нині випускає зерносушарки, що не поступаються, а за багатьма параметрами й перевершують найкращі зарубіжні й вітчизняні аналоги. Високотехнологічні зерносушарки “SOKOL” шахтного типу серії ZH призначені безперервно сушити пшеницю, жито, ячмінь, овес, кукурудзу, рис, ріпак та інші зернові, олійні, зернобобові, дрібні насіннєві й круп’яні культури насіннєвого, харчового й фуражного призначення.

Щоб запобігти різким тепловим перепадам, зменшити витрати палива й підвищити якість сушіння в зерносушарці «SOKOL», передбачено багатозонну систему нагріву зерна. Вона знижує ризик «теплового шоку», коли під час перегрівання зерна або різких перепадів температур гіршає якість продукту, більшає шпаруватість зернобобових культур, рису-зерна, нижчають хлібопекарські властивості борошна, а в пересушеній кукурудзі важко відділити крохмаль.

Фахівці заводу розробили оригінальну будову зерносушарки, що складається із зони попереднього нагріву, зони сушіння й зони стабілізації температури зерна перед охолодженням. Зерно в зерносушарці «SOKOL» сушиться завдяки відсмоктуванню гарячого повітря через зерновий шар осьовими вентиляторами. Велика кількість підвідних і відвідних коробів дає змогу рівномірно розподілити агент сушіння в шахті зерносушарки й використовувати його найдієвіше.

Завдяки коробам у зерносушарці шар просушуваного матеріалу тонше й продувається з двох боків, що також позначається на ефективності використання енергії теплоносія, а отже, і на витраті палива. Оскільки всередині зернової шахти виникає вакуум, тобто зерносушарка працює на розрядження, то, як показує практика й багаторазові дослідження, виведення вологи з зерна не призводить до внутрішньої напруги, до розтріскування й погіршення товарних властивостей. Вакуумні зерносушарки ощадливіші, ніж зерносушарки, що працюють на нагнітання. Зерносушарка «SOKOL» бездоганно підходить для сушки зерна з підвищеною вологістю насіннєвого матеріалу, малосім’яних і будь-яких зернобобових культур.

Удосконалена будова зерносушарки дає змогу звести пилові викиди в атмосферу до нуля. Осьові витяжні вентилятори з глушниками розташовані вгорі, що дає змогу розмістити зерносушарку в будь-якому зручному місці підприємства, не звертаючи уваги на розу вітрів. Особливо нагальне питання пилових викидів на підприємствах із близьким розташуванням житлових зон і адміністративно-побутових будівель. Новітні технологічні рішення пилозадавлення, застосовані в будові зерносушарки й в алгоритмі її роботи, дали змогу скоротити викид пилу в сушінні до нуля.

Найбільшу енергоефективність можна досягнути, застосовуючи кругову теплоізоляцію корпусу сушарки, поділ зони сушіння й рекуперації тепла (на газу), повну автоматизацією процесу. Усе це сумарно заощаджує до 25% палива, при цьому продуктивність не залежить від пори року. Окрім того, завод «Сокол» розробив і опціонально пропонує встановлювати систему раннього попередження спалаху, щоб запобігти пожежам на об’єктах.

Відмінні риси зерносушарок «SOKOL» – це виняткова надійність, висока енергоефективність, легкість в обслуговуванні, автоматизація керування, а застосування складових Schneider Electric, Siemens, Bosch гарантує безвідмовну роботу автоматики.

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.